dinsdag 12 september 2023

Schotland 2023: Dag 4

DAG 4: 007 achterna!

Het verblijf in de rustige pod was goed meegevallen, na het ontbijt bij Smiddy's reden we naar Glen Etive.
 
 
De burchten en kastelen van de voorbije dagen ruilden we in voor hun natuurlijke tegenhangers, de majestueuze bergen en valleien in de Schotse Hooglanden.
De eerste plaats die we bezochten was Glen Etive, die ontleent zijn naam aan de rivier Etive die erdoor stroomt...zo gaat dat meestal.


Er loopt een single track road door die 18 km verder eindigt bij Loch Etive.
Zover zijn we niet gereden, halfweg parkeerden we ons voor een wandeling door deze oogverblindende vallei.
Het was zonnig en warm, enkele wolken aan de hemel voegden extra dramatiek aan de setting toe en maakten het plaatje helemaal af. 
 

De vallei trekt veel bezoekers aan sinds er in 2008 een scene werd opgenomen voor de James Bond film Skyfall.
Ook voor heel wat Harry Potter films, Braveheart en The 39 Steps werden hier opnames gemaakt.
Dit beeld hiernaast uit Skyfall zal iedere Bond liefhebber wel kennen.
Op dezelfde plaats namen we uiteraard enkele foto's, met de berg Beinn Ceitlein prominent aanwezig.
 
 
Iets verderop ligt Dalness Lodge, deze was eigendom van de familie van 007 schrijver Ian Fleming en fungeerde ook als het voorouderlijk huis van James Bond in Skyfall. Het landhuis staat op een afgebakend terrein van 5260 hectares.
We wandelden er langs, betreden mag niet, de gasten betalen er immers veel voor hun privacy.
 

Voor wie het kan betalen, het landgoed kan je huren voor slechts €12300 per week. Een habbekrats als je weet dat je er het personeel, waaronder een chef-kok en een huismanager, bij krijgt!😁
Heel wat mensen kamperen in de vallei en op het smalle weggetje is er redelijk wat verkeer...hoeveel privacy hebben die rijkelui eigenlijk nog sinds James Bond hier langs kwam? 
We verbleven hier een viertal uur, erna nog enkele foto's genomen vanuit het Glencoe Mountain Resort, we dachten er met de kabellift even omhoog te gaan maar die werkte niet.
 
 
We zetten onze tocht verder naar Fort William waar we drie nachten hadden geboekt, onderweg nam ik deze foto van de indrukwekkende Three Sisters.
 
 
Na de incheck in het hotel aten we een vegan pizza met wat bijgerechten in een pub, we dronken er ook lekker Schots bier, en naar de normen daar met een alcoholgehalte van bijna 7 graden nog redelijk sterk ook.



Jacky De Reviere, 12/9/2023

Geen opmerkingen:

Een reactie posten